Champagne Morize
Welkom op Domaine Morize in Les Riceys, een karaktervol dorp, een uitzonderlijk terroir van de Côte des Bar, de grootste in de Champagne, gelegen in het zuiden van het departement Aube, bekend om zijn drie appellations:
CHAMPAGNE / ROSÉ DES RICEYS / COTEAUX CHAMPENOIS
Gevestigd in Riceys sinds 1830, al 3 generaties lang oogsters en makers, produceren wij onze Champagnes, Vin Rosé des Riceys en Coteaux Champenois uitsluitend met druiven uit onze wijngaard beplant met Pinot Noir, Chardonnay en Pinot Blanc. Uit de 3 druivensoorten worden onze jaargangen geboren, die lange tijd gerijpt zijn in onze zeer oude cisterciënzer kelders uit de 11e en 12e eeuw.
Morize Brut Tradition
Deze pure Pinot Noir-cuvée presenteert aroma's die witte bloemen en citrusvruchten combineren.
De aanzet in de mond, rond en soepel, gericht op gestoofd fruit en vanille, onthult op het einde houtachtige tonen.
Deze Champagne wordt gedronken als aperitief en tijdens de maaltijd
Champagne & spijs combinaties:
Aperitief, amuses
Vis
Brut
Blend: 100% Pinot Noir
Assemblage: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten
Dosering: 9g/L
Veroudering: minimaal 5 jaar in de kelder
€ 26,00
Morize Brut Réserve
"De koningsdruivensoort van Riceys, Pinot Noir, vertegenwoordigt vier vijfde van deze brut die 6 jaar in de kelder heeft gerijpt. Expressief, fris en heerlijk, de neus combineert geel fruit en banketige tonen. Citrusvruchten vervolledigen dit palet in een aanhoudende smaak, die rondheid combineert en pittige frisheid. Harmonie zelf.”
De dominante Pinot Noir biedt een openhartige en ruime aanval in de mond, de hint van Chardonnay zorgt voor finesse en doorzettingsvermogen.
Champagne & spijs combinaties:
Ideaal als aperitief, de frisheid, het evenwicht en de citrusaroma's begeleiden ook vis en schaaldieren.
Brut
Blend: 85% Pinot Noir, 15% Chardonnay
Assemblage: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten
Dosering: 8g/L
Veroudering: minimaal 6 jaar in de kelder
€ 27,00
Morize Rosé de Saignée Brut
Onder zijn elegant gekleurde en heldere kleur onthult deze champagne delicate en complexe aroma's van rood fruit. Zijn gastronomische mond met zijn tonen van frambozen en morellen kersen
onthuld als aperitief.
De gesmolten tannines en de vinositeit van deze rosé, verkregen door maceratie, maken het ook tot een champagne voor maaltijden.
Champagne & spijs combinaties:
maaltijd en dessert
Brut
Blend: 100% Pinot Noir
Assemblage: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten
Dosering: 9g/L
Veroudering: minimaal 5 jaar in de kelder
€ 28,00
Morize Expression Brut Nature
Deze pure Pinot Noir weerspiegelt onze terroir en onze knowhow, de neus mengt op subtiele wijze aroma's van citrus en witte bloemen. De smaak blijft complex en aanhoudend, met een afdronk van fijne en delicate aroma's van geel fruit, uitdrukking van de zuiverheid van een niet-gedoseerde champagne.
Champagne & spijs combinaties:
Aperitief, amuses
Vis
Brut Nature
Blend: 100% Pinot Noir
Assemblage: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten
Dosering: 0g/L
Veroudering: minimaal 7 jaar in de kelder
€ 29,00
Morize Millesime 2012 Brut
Een prachtige lichtgouden vintage kleur met aroma's
gele muren. Met wat fruittonen om uw aperitieven succesvol te begeleiden, vooral als voorgerecht.
Chardonnay en een vleugje pinot blanc. Krijt, kalksteenneus, zomerse geuren,
oogst, strakke mond, fris, schoon, recht, goede lengte, heerlijk en gespannen.
Champagne & spijs combinaties:
Aperitief
Vis
Brut
Blend: 80% Chardonnay, 20% Pinot Blanc
Assemblage: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten
Dosering: 10g/L
Veroudering: minimaal 10 jaar in de kelder
€ 39,00