It's always time for champagne
Private Champagne
 


Champagne Hutasse


Het champagnehuis TORNAY-HUTASSE ligt in het dorp Bouzy, in het hart van de Montagne de Reims. Bouzy, geclassificeerd als Grand Cru dorp, staat ook bekend om de kwaliteit van zijn rode wijn.

Nathalie TORNAY-HUTASSE is de 5e generatie van de familie Tornay. Ze nam het, in het begin van de 19e eeuw gestichte familielandgoed, over en bewaarde zo hun voorouderlijke tradities.
In 1997 trouwde Nathalie met Rudy Hutasse en de wijngaarden van Fernand HUTASSE voegden zich bij die van Bernard TORNAY, om nieuwe champagnes voort te brengen.

De familie werkt met 21 hectare wijngaarden verspreid over enkele van de beroemdste cru's van de Champagnestreek. De zorgvuldige selectie van druiven van 'Premier Cru' en 'Grand Cru' terroirs staat voor kwaliteit en authenticiteit.

Ze zijn toegewijd aan het produceren van champagnes met een onderscheidend karakter, het mengen van Pinot Noir en Chardonnay, en het aanbieden van een breed assortiment dat champagneliefhebbers zal verleiden...

 






Hutasse Tradition - Premier Cru


Uiterlijk: Het zeer levendige bruisen vormt een dikke en romige ketting van kleine belletjes. De wijn is kristalhelder, met een mooie gouden kleur en groene reflecties.
Geur: De eerste neus balanceert op elegante wijze rijpheid en frisheid. Met beluchting wordt de neus verleid door delicate geroosterde tonen, terwijl de afdronk een geur van gedroogde kruiden biedt.
Smaak: De aanzet in de mond is fris en citrusachtig. Later evolueert de wijn naar mooie rijpheid en weelde. De licht pittige afdronk doet denken aan de aanval en versterkt de voortreffelijke frisheid.

Combinaties van champagne en eten:
Zalmhapjes
Risotto met paddestoelen
Schaats vleugels met kappertjes botersaus



Brut
Blend: 70% Pinot Noir, 30% Chardonnay
Vinificatie: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten
Dosering: 8g/L
Veroudering: minimaal 3 jaar in de kelder


€ 28,00


Hutasse Grand Cru


Uiterlijk: Het zeer levendige bruisen vormt een dikke en romige ketting van kleine belletjes. De wijn is kristalhelder, met een mooie gouden kleur en groene reflecties.
Geur: De eerste neus biedt kruidige aroma's, terwijl zoete amandeltonen verschijnen na beluchting. De afdronk blijft hangen op een vleugje snoep.
Smaak: De aanzet is rond en zeer elegant. Het gehemelte weerspiegelt de kruidige tonen van de neus. De allerlaatste indruk eindigt op opmerkelijke ronding.

Combinaties van champagne en eten:
Kaas gougères
Kabeljauw met tartaarsaus
Gebakken groenten



Brut
Blend: 55% Pinot Noir, 45% Chardonnay
Vinificatie: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten
Dosering: 8g/L
Veroudering: minimaal 3 jaar in de kelder

€ 37,00


Hutasse Vintage 2007 - Grand Cru


Uiterlijk: Een romig schuim verschijnt zodra de wijn wordt geserveerd. Het vredige bruisen vormt een dunne ketting die zich aan de zijkanten van het glas nestelt. De wijn is helder, met een mooie oude gouden kleur.
Geur: De eerste neus onthult fascinerende cedernoten die het volle karakter van deze champagne schetsen. Bij beluchting ontwikkelt de wijn aroma's van cashewnoten, groene thee en lichte tabak, vergezeld van een delicaat vleugje jodium.
Smaak: De aanzet in de mond is rond en verfrissend en weerspiegelt de noten in de neus, aangevuld met exquise aroma's van gekonfijt exotisch fruit en honing. De afdronk blijft hangen in een heerlijke frisheid.

Combinaties van champagne en eten:
Filet mignon in bladerdeeg
Kip met honing-mosterdsaus
Tarte tatin





Brut
Blend: 50% Pinot Noir, 50% Chardonnay
Vinificatie: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten
Dosering: 6g/L
Veroudering: minimaal 10 jaar in de kelder


€ 51,00


Hutasse Vintage 2012 - Grand Cru Brut Nature


Uiterlijk: wanneer deze heldere wijn wordt geserveerd, bouwt een royaal schuim een ​​dikke ketting van fijne bubbels op en verlevendigt een aangename gele kleur met delicate amberreflecties.
Geur: Expressief en elegant, de eerste neus onthult de prachtige rijpheid van deze cuvée en subtiele aroma's van geroosterde amandelen en hazelnoten. Bij beluchting verschijnen verfijnde tonen van gekonfijt geel fruit (pruim, mango), terwijl de afdronk blijft hangen op een vleugje lichte tabak en steranijs die dit exquise aromatische palet aanvullen.
Smaak: De soepele aanzet in de mond met een onderliggende frisheid maakt plaats voor een mooie textuur vergezeld van zoethout tonen. De zuiverheid in de mond bevestigt de volwassenheid die op de neus wordt gevoeld. De afdronk is recht en vrij lang.

Champagne & spijs combinaties:
Krabscharen met huisgemaakte mayonaise
Sint-jakobsschelpen op geroosterd brood en op een bedje van rode andijvie
Sushi, maki, sashimi, …



Brut Nature
Blend: 50% Pinot Noir, 50% Chardonnay
Vinificatie: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten
Dosering: 0 g/L
Veroudering: minimaal 8 jaar in de kelder


€ 55,00


Hutasse Clin d’Oeil - Grand Cru


Uiterlijk: Het levendige bruisen geeft aanleiding tot een delicate ketting van kleine belletjes aan het oppervlak van de wijn, die kristalhelder is en een prachtig heldere gouden kleur heeft.
Geur: De zachte en elegante neus opent subtiel op een verfijnde toon van gebladerte, vergezeld van een hint van pittig geel fruit, terwijl de afdronk aroma's van broodkruimels biedt.
Smaak: De smaak is elegant, recht en fris. Het aromatische palet concentreert zich op wilde bessen en pittige kersen, en vervaagt vervolgens in een pure en heerlijke afdronk die prachtige bittere citrustonen (sinaasappel) onthult.

Champagne & spijs combinaties:
Sint-jakobsschelpen
Romige gevogelteborst
Tarbotfilet in champagnesaus



Brut
Blend: 50% Pinot Noir, 50% Chardonnay
Vinificatie: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten
Dosering: 6g/L (brut)
Veroudering: minimaal 4 jaar in de kelder


€ 57,00


Hutasse Clin d’Oeil Rose - Grand Cru


Uiterlijk: Wanneer geserveerd in het glas, biedt de wijn een delicaat en aanhoudend bruisen. Het is kristalhelder en heeft een mooie lichtroze kleur met abrikozenreflecties.
Geur: De heerlijke eerste neus is elegant en opent met zachte fruitige noten.
Bij beluchting verschijnen aroma's van bramen en kersen, gevolgd door een subtiele hint van kruiden (saffraanstamper) in de afdronk.
Smaak: De verfijnde en zijdeachtige aanzet in de mond doet denken aan de aroma's die in de neus worden onthuld (bramen, frambozen). Het romige middengehemelte benadrukt de elegantie en de delicatesse van deze cuvée, langzaam aanhoudend in een verfrissende afdronk.

Champagne & spijs combinaties:
Cakeje met zongedroogde tomaten, fetakaas en pijnboompitjes
Risotto met zalm en Parmezaanse kaas
Frambozen makaron met een lichte vanillecrème



Brut
Blend: 12% Pinot Noir, 88% Chardonnay
Vinificatie: temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen vaten
Dosering: 8g/L (brut)
Veroudering: minimaal 4 jaar in de kelder


€ 57,00




naar boven